assurisque.nl

Particulier

Woonhuis
Verzekering
Verzekeringen Risicomanagement

Wat is een woonhuisverzekering?

Bescherming
voor uw huis

Een woonhuisverzekering is een verzekering die u beschermt tegen financiële verliezen als gevolg van schade aan uw huis of eigendommen. Deze verzekering dekt schade aan uw huis als gevolg van gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag, storm, inbraak en vandalisme. Het kan ook schade dekken aan vaste elementen van uw huis, zoals het dak, de muren en de fundering.

Naast dekking voor schade aan uw huis, kan een woonhuisverzekering ook extra dekking bieden voor bijvoorbeeld uw inboedel, bijgebouwen en aansprakelijkheid. Inboedeldekking dekt schade aan uw persoonlijke bezittingen, zoals meubels, apparaten, elektronica en sieraden. Bijgebouwen, zoals een garage of schuur, kunnen worden gedekt als ze zich op hetzelfde terrein bevinden als uw huis. Aansprakelijkheidsdekking beschermt u tegen financiële verliezen als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan iemands eigendommen of letsel.

Het is belangrijk om te onthouden dat de dekking en voorwaarden van een woonhuisverzekering kunnen variëren per verzekeringsmaatschappij en per type polis. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden van uw specifieke woonhuisverzekering goed te begrijpen voordat u een polis afsluit.

Welke soorten dekkingen zijn beschikbaar

Dekkingen

De drie belangrijkste

Opstalverzekering: Deze verzekering dekt schade aan de structuur van uw huis, inclusief het dak, de muren, de fundering en andere vaste elementen. De opstalverzekering dekt meestal schade veroorzaakt door brand, storm, wateroverlast, inbraak en vandalisme.

Inboedelverzekering: Deze verzekering dekt schade aan uw persoonlijke bezittingen, zoals meubels, apparaten, elektronica, kleding en sieraden. In sommige gevallen kan deze dekking ook diefstal van uw inboedel dekken.

Aansprakelijkheidsverzekering: Deze verzekering biedt dekking voor het geval u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan iemands eigendommen of letsel. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als iemand valt en gewond raakt op uw terrein.

Aanvullende dekkingen

Ontdek de uitgebreide aanvullende dekkingen voor uw woonhuisverzekering bij Assurisque. Bescherm uw kostbare bezittingen met onze aanvullende dekkingen.

Glasverzekering

Deze verzekering dekt schade aan de ruiten van uw huis, bijvoorbeeld als deze zijn gebroken door een steen of door vandalisme.

 

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering biedt dekking voor juridische kosten als u betrokken raakt bij een geschil met uw buren of met uw verzekeringsmaatschappij.

Gevarenverzekering+

Deze verzekering biedt meer uitgebreide dekking dan een standaard opstalverzekering. Het kan bijvoorbeeld schade dekken als gevolg van overstroming of aardbevingen.

Offerte aanvragen

Met de functie ‘Bereken je premie’ kun je snel en gemakkelijk een schatting krijgen van de kosten van een woonhuisverzekering. Door enkele basisgegevens in te voeren, zoals het type woning en de waarde van het huis, kan de premie van de verzekering worden berekend. Dit helpt je om een beter beeld te krijgen van de kosten van een woonhuisverzekering en kan je helpen bij het kiezen van de juiste dekking voor jouw situatie.

Gerelateerde blogs

Contact.

(+31) 6 215 544 66

Beschikbaar van 09:00 – 19:00

Address Polderweg 15, Purmerend

Email Info@assurisque.nl