assurisque.nl

Particulier

Particuliere
Aansprakelijkheid
Verzekeringen Risicomanagement

Wie is er aansprakelijk?

Wat is particuliere
aansprakelijkheid

Particuliere aansprakelijkheid is de wettelijke verplichting om schade te vergoeden die je als particulier veroorzaakt aan andere personen of aan hun eigendommen.

Als je per ongeluk schade veroorzaakt aan iemand anders, kan deze persoon een schadeclaim indienen bij jou en ben jij verantwoordelijk voor het vergoeden van de kosten van de schade.

Particuliere aansprakelijkheid is dan ook een belangrijke reden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zodat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien.

Welke soorten dekkingen zijn beschikbaar

Dekkingen

De drie belangrijkste

Materiële schade: deze dekking biedt bescherming tegen schade die je per ongeluk veroorzaakt aan de eigendommen van anderen, zoals bijvoorbeeld het beschadigen van de auto van de buurman.

Letselschade: deze dekking biedt bescherming tegen schade die je per ongeluk toebrengt aan het lichaam van anderen, zoals bijvoorbeeld het veroorzaken van een ongeluk met letsel tot gevolg.

Gezinsaansprakelijkheid: deze dekking biedt bescherming voor schade die wordt veroorzaakt door alle leden van het gezin, inclusief minderjarige kinderen.

Aanvullende dekkingen

Enkele veelvoorkomende aanvullende dekkingen die beschikbaar kunnen zijn, zijn onder andere:

Werkgeversaansprakelijkheid:

deze dekking biedt bescherming tegen schadeclaims van werknemers als gevolg van een bedrijfsongeval of beroepsziekte.

 

Aansprakelijkheid tijdens vrijwilligerswerk:

deze dekking biedt bescherming tegen schadeclaims die kunnen voortvloeien uit vrijwilligerswerk dat je uitvoert.

 

Aansprakelijkheid tijdens sportbeoefening:

deze dekking biedt bescherming tegen schadeclaims die voortvloeien uit sportbeoefening, bijvoorbeeld als je per ongeluk iemand verwondt tijdens een potje voetbal.

Bereken je premie

Met de functie ‘Bereken je premie’ kun je snel en gemakkelijk een schatting krijgen van de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Door enkele basisgegevens in te voeren, zoals je gezinssamenstelling en het gewenste verzekerde bedrag, kan de premie van de verzekering worden berekend. Dit helpt je om een beter beeld te krijgen van de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering en kan je helpen bij het kiezen van de juiste dekking voor jouw situatie.

Gerelateerde blogs

Contact.

(+31) 6 215 544 66

Beschikbaar van 09:00 – 19:00

Address Polderweg 15, Purmerend

Email Info@assurisque.nl