assurisque.nl

Particulier

WGA
Verzekering
Verzekeringen Risicomanagement

Wat is een WGA-verzekering?

Bescherming voor
u en uw werknemers

Een WGA-verzekering is een verzekering die werkgevers beschermt tegen de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid van hun werknemers. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten.

Wanneer een werknemer langdurig ziek is en na twee jaar nog steeds (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is, kan hij of zij in aanmerking komen voor een WGA-uitkering vanuit de overheid. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de kosten van deze uitkering, die maximaal tien jaar kan duren.

Een WGA-verzekering biedt werkgevers bescherming tegen deze kosten. De verzekering vergoedt een deel van de kosten van de WGA-uitkering, afhankelijk van het percentage arbeidsongeschiktheid van de werknemer en de duur van de uitkering. Daarnaast kan de verzekeraar ondersteuning bieden bij de re-integratie van de werknemer.

Meer informatie opvragen?

Wilt u meer informatie over de WGA-verzekering en hoe deze verzekering uw bedrijf kan beschermen tegen financiële risico’s bij arbeidsongeschiktheid van uw werknemers? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De WGA-verzekering biedt bescherming tegen de kosten van loondoorbetaling en re-integratieverplichtingen voor werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn verklaard en die in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) terecht zijn gekomen. Deze verzekering dekt de kosten voor maximaal 10 jaar.

Onze deskundige adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van de juiste WGA-verzekering voor uw bedrijf en bij het opzetten van een re-integratiebeleid. Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is, daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw specifieke behoeften en budget.

Wilt u meer informatie over de WGA-verzekering of heeft u vragen over uw huidige verzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar om u te voorzien van professioneel advies en om al uw vragen te beantwoorden.

Gerelateerde blogs

Contact.

(+31) 6 215 544 66

Beschikbaar van 09:00 – 19:00

Address Polderweg 15, Purmerend

Email Info@assurisque.nl